Aforismes de Miquel de Palol

Miquel de Palol ha publicat un llibre atípic, desconcertant i genial per moments: El Llac dels Signes (Editorial Proa).

Entre altres moltes mostres del seu talent literari, el llibre conté una sèrie de pensaments i aforismes, dels quals reprodueixo una mostra:

el-llac-dels-signes_9788475884318

25.- El neoliberalisme pretén convertir un país d’imbècils completament governat per lladres en un país de lladres nominalment governat per imbècils.

 El neoliberalismo pretende convertir un país de imbéciles completamente gobernado por ladrones en un país de ladrones nominalmente gobernado por imbéciles.

26.- L’amoralitat del mercat trasllada una amoralitat substancial al conjunt de la societat. Que la conducta delictiva dels financers resulti inabastable als ciutadans -i als jutges- contagia arreu la idea que no té sentit distingir el Bé del Mal, que tot és possible i no hi ha ningú capaç de ponderar-ho ni, per tant, d’escometre-ho.

 La amoralidad del mercado traslada una amoralidad sustancial al conjunto de la sociedad. Que la conducta delictiva de los financieros resulte inabarcable a los ciudadanos -y a los jueces- contagia por todas partes la idea de que no tiene sentido distinguir el Bien del Mal, que todo es posible y no hay nadie capaz de ponderarlo ni, por lo tanto, de acometerlo.

39.- La policia són els encarregats de mantenir la injustícia social.

La policía son los encargados de mantener la injusticia social.

64.- L’educació s’infligeix.

La educación se inflige.

82.- A les societats occidentals, la cobdícia material ha pres el relleu del fanatisme com a forma d’estupidesa per suplantar la voluntat.

En las sociedades occidentales, la codicia material ha tomado el relevo del fanatismo como forma de estupidez para suplantar la voluntad.

83.- Banalitat i estupidesa n’hi ha hagut sempre. El nostre temps es caracteritza per haver-les elevat a categoria preferent.

Banalidad y estupidez ha habido siempre. Nuestro tiempo se caracteriza por haberlas elevado a categoría preferente.

109.- La idea de perfecció està feta de prejudicis geomètrics.

La idea de perfección está hecha de prejuicios geométricos.

118.- Que una cosa agradi a molta gent, de forma intrínseca només té valor comercial.

Que algo guste a mucha gente, de forma intrínseca sólo tiene valor comercial.

125.- Pensar que l’educació és menys important perquè la informació ja la trobes a la xarxa informàtica és com pensar que contemplar una competició esportiva va bé pel cos igual que fer exercici.

Pensar que la educación es menos importante porque la información ya la encuentras en la red informática es como pensar que contemplar una competición deportiva va bien para el cuerpo igual que hacer ejercicio.

, ,

  1. #1 by Mya on Desembre 19, 2022 - 10:49 pm

    Very nicee post

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: